Rödhalsad wallaby

Latinskt namn: Macropus rufogreseus

Kängurur är en av de största familjerna inom pungdjuren. Det finns många olika arter. De har små framben och tassar med långa fingrar och klor som används för att gripa tag och hålla fast saker med.

Bakbenen och tassarna är mycket kraftiga och gör att djuren kan ta enorma skutt. Svansen är också kraftig och används som stödben. De är huvudsakliga växtätare. De är oftast nattaktiva och letar mat i skymningen. De lever ensamma eller i grupp med en hane.

Idag lever nästan alla pungdjur i Australien och Nya Guinea. För bara några tiotals miljoner år sedan var pungdjuren spridda över hela världen och fanns i en mängd olika former och storlekar.

Honan föder en mycket outvecklad unge som direkt kryper upp till pungen där den klamrar sig fast vid en spene. Där kan den sedan stanna och växa i mer än 8 mån.

I fritt tillstånd lever de i skogar och buskområden där de skapar ett komplicerat stigsystem genom täta områden. Där kommer de undan sina fiender. Buskvallabyer har en mjuk, tjock och ofta vackert tecknad päls. De är utrotningshotade.

På djurparken har vi 2 kängurur från släktet buskevallabyer, 1 hona o hennes unge.

Djurparken 0621-102 95
Camping 0621-105 54

Slalomvägen 1 JUNSELE